Google robí ďalšie zmeny. Zmeny, z ktorých nebudete šťastní.

Spoločnosť Google totiž avizovala, že od 11. júna sa výrazne zmenia limity pre bezplatné používanie Google Maps API.

Doteraz to fungovalo tak, že do bezplatného používania dynamických máp sa zmestilo 25 000 načítaní za deň. To bol počet, do ktorého sa s prehľadom zmestili aj viac používané weby. Od júna sa toto číslo zmení, a teraz pozor, na 28 000 za mesiac. Práve to môže narobiť vo vašom rozpočte poriadnu šarapatu.

Ukázať nový cenník

Bez fakturačného účtu už ani ň

Jednou zo zmien, ktorá sa s týmto krokom spája, je vytvorenie fakturačného účtu. API už nebudete môcť používať, ak Googlu neposuniete informácie o svojej kreditnej karte a nevytvoríte si fakturačný účet. To platí pre všetkých používateľov, dokonca aj pre tých, ktorí majú na kontaktnej stránke svojho webu vloženú jednoduchú mapu.

Žeby svetlo na konci tunela?

Aby tieto nepríjemnosti Google aspoň ako tak vykompenzoval, ponúkol na oplátku zákaznícku podporu pre všetkých zadarmo. Google pred týmito zmenami ochraňuje vývojárov aplikácií pre Android, a to tak, že im neúčtuje za Mobile Native Static Maps a Mobile Native Dynamic Maps.

Odoženie si Google klientov?

Google mapy sú jednoznačne najpoužívanejšími mapami na internete. To však ale nemusí trvať večne. Google totiž takýmito zmenami a poplatkami môže prísť o množstvo klientov. Každý, kto chce ušetriť, možno radšej prejde na open-source riešenie OpenStreetMap, na ktorého vylepšeniach pracujú sami používatelia.

Foto: pexels.com 

Kontaktný formulár

Ak máte otázky, neváhajte nás kontaktovať na 0948 941 942, info@identiq.sk alebo vyplňte kontaktný formulár:

Moment, prosím, formulár sa nahráva...