Škaredé weby sú minulosťou. Sú tu pekné weby so škaredým obsahom. Za babku.

Časy, kedy si klient vybral jednu z tisícky podobných šablón a tú mu programátori jemne “upravili na mieru,” sú dávno preč. Dnes je situácia úplne iná. Zákazníci, ktorí neúnavne pátrali po lacnom riešení a neváhali sa spoľahnúť na šablónové webové stránky, si ich môžu v podstate vytvoriť sami. Veď na to, aby ste dokázali vytvoriť vlastný web, už nemusíte byť programátorom ani grafikom.

Stačí si len zvoliť niektorú z ponúkaných služieb, ktoré priam zasypali trh, a vlastný web si vyklikáte aj ľavou zadnou. Za posledné mesiace vzniklo nemalé množstvo stránok ponúkajúcich tvorbu webov cez “web buildery”. Na trhu sa už dlhšiu dobu nachádzajú takéto produkty od Bizniswebu či Webnode. Nové projekty však poriadne skočili na marketingový pedál, kvôli čomu reklamu na klasickú webovú firmu takmer ani nezbadáte. Ponuka web builderov ju výrazne prebíja.

Tvorba web stránky nemusí byť ťažká ani finančne náročná, aspoň to tak tvrdia spoločnosti ponúkajúce tieto služby. Je to riešenie, do ktorého netreba veľa investovať a výsledku sa dočkáte takmer okamžite. Tvrdiť, že také riešenie sa nevyplatí, by nebolo veľmi správne.

Na začiatok podnikania, kedy chýbajú financie - prečo nie? Určite taký web neuškodí ani vtedy, ak chcete dať o sebe vedieť aj prostredníctvom internetu, no nemáte chuť ani čas riešiť to vo väčšom. Rovnako sa naň môžete spoľahnúť, keď ponúkate unikátny tovar, ktorý zákazníci chcú mať, prípadne nemáte v tejto oblasti žiadnu alebo len minimálnu konkurenciu. Vo viacerých prípadoch je dokonca lacno pôsobiaci web výhodou, zákazníci nadobudnú pocit, že si dané produkty či služby môžu bez problémov dovoliť.

Keď skladačke chýbajú tie správne dieliky

Apropo, čas. Ten budete potrebovať aj v prípade takého skladacieho webu. Sami si musíte vybrať všetky súčiastky, ktoré na stránke chcete mať, potom doplniť texty, obrázky. A to tak, aby ste pomocou nich dokázali nalákať zákazníkov. O tom, že výsledok nebýva vždy ideálny, hovoria samotné referencie, ktoré ľahko nájdete na stránkach ponúkajúcich takéto “skladačky.” Vo vizuálne lákavých riešeniach, bohužiaľ, nájdete nejednu gramatickú chybu, nelogické rozloženie či slabý dôraz na detaily. Jednoducho, chýbajú im tie správne kúsky. Funguje to rovnako ako s detskými skladačkami. Môžete použiť aj iné dieliky, no už nedostanete takú dokonalú stavbu, akú vám sľúbil obrázok na obale. A niekedy to môže dopadnúť aj takto:



 

Web o firme dokáže prezradiť naozaj veľa. To, ako si dáte záležať na vlastnej prezentácii, ukáže klientom, ako sa budete venovať im samotným. Profesionálny vzhľad, obsah i fungovanie webovej stránky odhalí, že ste naozaj firmou na úrovni a môžu vám dôverovať. Naopak, ledabolo spravený web s nič nevypovedajúcim dizajnom a obsahom potenciálneho zákazníka odradí.

Web builder áno alebo nie?

Áno, lebo:

  • Všetko máte vo vlastnej réžii.
  • Rýchle sprevádzkovanie stránky - teoreticky len niekoľko hodín.
  • Nepotrebujete grafika ani programátora.
  • Nízka cena.

Nie, lebo:

  • Všetko máte vo vlastnej réžii.
  • V rámci grafiky a funkcionality sa musíte prispôsobovať vybratej šablóne.
  • Váš drahocenný čas míňate neefektívne, odborník rieši rovnaké veci rýchlejšie.
  • Na chyby vás nikto neupozorní.

Kontaktný formulár

Ak máte otázky, neváhajte nás kontaktovať na 0948 941 942, info@identiq.sk alebo vyplňte kontaktný formulár:

Moment, prosím, formulár sa nahráva...